donderdag 22 maart 2018

464. Van het een komt het ander



Ondanks de strenge esthetische voorschriften voor de verkoop van groenten en fruit, komt het af en toe nog wel eens voor dat er een afwijkend exemplaar tussen zit. Ik vind ze  voornamelijk bij bio-winkels. Bijzondere vormen zoals: spiraalvormig in elkaar gedraaide wortelen, hartvormen, gezichten, menselijke figuren, enzovoorts. Zo vond ik een tijdje geleden nog een hartvormige aardappel en dezelfde vorm bij een pruim.
De aardappel liet ik ruim een half jaar liggen totdat deze begon uit te schieten en vervolgens maakte ik de aardappel tot een zeldzame exotische plant in een modern interieur.
Het moet gezegd dat pruim en aardappel beide ook een erotische uitstraling hebben. Wee degene die het tijdens de huidige kuisheidsgolf waagt zo’n exemplaar te oogsten of nog erger, op te eten. Deze foute vormen bij groenten en fruit vallen sinds kort onder de nieuwe zedelijkheidswetgeving en dienen direct na ontdekking vernietigd te worden. Het Nationaal Bureau ter Bestrijding en Verdringing van Prikkelende Zaken ziet hier op toe.



Geen opmerkingen: