woensdag 11 januari 2012

259. Aanslag op Iraanse kerngeleerde



Vanochtend is er in Teheran opnieuw een aanslag gepleegd, de zevende aanslag in een jaar tijd. Een motorrijder drukte een magnetische bom op een auto waarbij deze ontplofte. Hierbij kwam een kerngeleerde om het leven. Zowel vriend als vijand hebben het sterke vermoeden dat Israël en/of Amerika achter deze serie aanslagen zitten. Hoe belabberd en subjectief de berichtgeving van het NOS-journaal kan zijn, bleek vanavond weer toen nieuwslezer Rob Trip aan Correspondent Thomas Erdbrink vroeg: “Stel nu dat Israël of Amerika hier achter zitten, wat betekent dat dan”?
Erdbrink: “Nou, dat is dan heel slecht nieuws voor de Iraanse leiders. Jarenlang zeggen ze dat ze een van de machtigste landen van het Midden-Oosten zijn, dat de vijand ze nergens kan raken. Sterker nog, dat zij het zullen zijn die de vijand wel even zullen vernietigen, maar vandaag slaat de vijand dan toch toe en wel in het hart van Iran midden in de hoofdstad Teheran. Het laat zien dat de Iraanse leiders heel goed zijn in hun retoriek, maar als het neerkomt op het beveiligen van hun eigen wetenschappers, dan lukt ze dat niet. En dat geeft toch een beeld, niet alleen aan de buitenwereld, maar ook aan de mensen hier in Iran dat ze een stuk zwakker zijn dan we eigenlijk denken”.
Wat het volgens mij echt betekent is dat Amerika en/of Israël dan terroristische aanslagen plegen. Dat zij gebouwen opblazen en mensen, in dit geval wetenschappers, koelbloedig vermoorden in een ander land. Amerika, Israël en ook Iran, draaien hun hand niet om voor geheime ontvoeringen, moorden en aanslagen in andere landen als dat in hun straatje past. De NOS echter repte met geen woord over de misdadigheid van de recente aanslagen. Het betreft immers Iran, de vijand dus. ‘Ze kunnen niet eens hun wetenschappers beschermen en ze zijn zwakker dan we denken’, is blijkbaar de belangrijkste boodschap. Terwijl het natuurlijk een schande is om burgers te moeten beschermen tegen buitenlandse sluipmoordenaars. De hoogste militair in Israël waarschuwde een dag voor de aanslag al dat Iran dit jaar nog veel ‘onnatuurlijke’ zaken kan verwachten. Hij zei dit in een besloten zitting van een parlementscommissie. Zijn woorden werden gelekt.  

Zie ook blog nr. 227 Aanval op Iran?  http://pietschellekens.blogspot.com/2011/11/227-aanval-op-iran.html#!/2011/11/227-aanval-op-iran.html

  

Geen opmerkingen: