woensdag 1 december 2010

49. WikiLeaks (2)

 

Vandaag heeft Interpol alle 188 aangesloten landen opgeroepen om Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, aan te houden. Aanleiding daarvoor zou zijn dat Zweden een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd. Assange wordt verdacht van verkrachting en seksuele intimidatie.
     Twee Zweedse vrouwen hebben een aanklacht tegen Assange ingediend. Een van de vrouwen zegt vrijwillig seks met hem te hebben gehad. Het condoom dat zij gebruikten scheurde. Assange ging daarop, tegen haar wil in, door met de seks. De andere vrouw verhaalt iets soortgelijks, nadat het condoom was afgedaan bleef hij tegen haar wil seks met haar hebben.
     Assange spreekt de beschuldigingen tegen. Volgens hem is er een lastercampagne op touw gezet vanwege de gepubliceerde stukken op WikiLeaks. Tegelijkertijd zetten de Verenigde Staten druk op Zweden om Assange aan te pakken. Assange is momenteel ondergedoken en onvindbaar.

     Raar verhaal is dit. Of het waar is van die seks onder protest, dat weten we niet. Wel is het  uitermate vreemd dat Interpol een internationale oproep heeft gedaan om Assange aan te houden om bovenstaande redenen en op dit moment. Er zijn duizenden mannen in die 188 landen die zich aan dit vergrijp schuldig hebben gemaakt, elke dag komen er nog meer bij, worden die nu ook door Interpol gezocht? Nee dus! Vrouwen die aangifte doen worden vaak niet eens serieus genomen. Overigens is Assange niet schuldig bevonden maar wordt hij verdacht. Het lijkt me duidelijk dat de Verenigde Staten Assange en WikiLeaks onschadelijk willen maken. Bovenstaande beschuldigingen waren al enige tijd bekend en spreken tot de verbeelding, wat de kans vergroot dat hij door zijn omgeving verraden wordt.

     Zelden komen we in dit soort situaties de waarheid te weten. De intriges en duistere machtsspelletjes van staatshoofden, landen en geheime diensten zijn ingenieus in elkaar gezet en zeer ingewikkeld. Het kan zomaar zijn dat WikiLeaks is opgezet door de CIA om de kachel in de Arabische wereld op te poken en steun te verwerven voor een aanval op Iran. Veel is geheim en onbekend voor ons. Wat we wel weten, is dat er vaak een macaber spel wordt gespeeld en dat een aantal staatshoofden regelrechte maffiosi zijn. Tsja…..

Geen opmerkingen: