zaterdag 1 december 2012

347. 'Iran weigert inzicht in kernwapenprogramma'

Reuzenbovist

   Onderstaand ANP-bericht is door veel media overgenomen. Het illustreert duidelijk hoe subjectief ook de Westerse berichtgeving kan zijn. Vervang het woord ‘Iran’ door ‘Israël’ en hetzelfde bericht zou van toepassing kunnen zijn op Israël.
   Israël heeft al jaren kernwapens, heeft deze in het diepste geheim ontwikkeld en er tot op de dag van vandaag nooit over willen praten. Datzelfde Israël eist nota bene van een ander land inzicht en openheid over zijn nucleaire programma, daarin gesteund door Amerika en o.a. Nederland. Dan heb je toch tonnen boter op je hoofd. In het kielzog daarvan opereert de nucleaire waakhond IAEA, welke zeer selectief blijkt mee te blaffen.
   Israël hackt Iraanse computers, het vermoordt Iraanse atoomgeleerden en dreigt voortdurend met een aanval. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. In wezen zijn het allebei schurkenstaten en ook nog eens flink gestoord. Ze vormen een direct gevaar voor de wereldvrede. De berichtgeving in het Westen en in Iran is zeer subjectief. De waarheid ligt in het midden. Een eerlijke objectieve kijk is wat wérkelijk onafhankelijke media zouden moeten nastreven in hun berichtgeving. Nu maken ze stemming en huilen mee met de wolven in het bos.


29/11/12 ‘IRAN WEIGERT NOG STEEDS OM INZICHT IN KERNWAPENPROGRAMMA TE GEVEN’


  

   UPDATE Iran blijft weigeren helderheid te geven over eventuele militaire bedoelingen van zijn nucleaire programma. Tot nu toe is geen vooruitgang geboekt ondanks 'intensieve pogingen' van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). Dat zei IAEA-baas Yukiya Amano  tijdens een vergadering van de nucleaire waakhond van de VN in Wenen. .

   Amano eiste opnieuw toegang tot het militaire complex Parchin ten zuidoosten van de hoofdstad Teheran. Het IAEA vermoedt al langer dat daar testen zijn gedaan die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kernwapens. Dat zou blijken uit satellietbeelden. De IAEA-topman wil ook toegang tot andere 'verdachte' plekken in Iran, maar zoekt een diplomatieke oplossing voor de kwestie. Iran ontkent hardnekkig dat het aan een atoombom werkt.
   VN-wapeninspecteurs praten naar verwachting volgende maand opnieuw met het Iraanse regime om een doorbraak te forceren. Ook in andere samenstellingen staan gesprekken op stappen. Eerder dit jaar strandden diplomatieke pogingen om overeenstemming te bereiken.
Zorgen
   Westerse landen en Israël maken zich al jaren grote zorgen over het nucleaire programma van Iran. Ook Israël zou overigens over kernwapens beschikken. Het Westen heeft Iran eerder zware handelssancties opgelegd om het land te dwingen te stoppen met zijn atoomprogramma.
   De BBC meldde woensdag dat het IAEA heeft erkend 'enige tijd geleden' te zijn gehackt door een anti-Israëlische groep met de naam Parastoo. Vervolgens werden contactgegevens van ruim 100 experts van de nucleaire waakhond op internet gezet.
Bron: ANP


Geen opmerkingen: