dinsdag 27 november 2012

346. De lapjesmarkt in Amsterdam


Een bezoek aan de lapjesmarkt in het oude stadsdeel De Jordaan, is een boeiende en kleurrijke ervaring. De 150 kramen in de Westerstraat verkopen allerlei stoffen, lapjes, leer en fournituren. Het is een bijzonder levendige en gezellige markt met op diverse plekjes straatmuzikanten en vaak onverwachte verrassingen. De markt is er elke maandagochtend van 9.00 – 13.00 uur. Voor een groot deel is het een lapjesmarkt, maar ook staan er kramen met groenten, fruit en brood.
   Tip: de mooiste speelgoedwinkel van Amsterdam is te vinden in de Westerstraat nr. 67, op de hoek van de Violettenstraat. Een eindje verder op nr. 106, bevindt zich het Pianolamuseum en zo zijn er nog veel meer interessante plekjes.
Te bereiken: met tram 3, halte Marnixplein.
Met bus 18, halte Marnixplein.
Met de trein: Amsterdam Centraal station.
   Als je op diezelfde maandagochtend het einde van de stoffenkramen aan de Westerstraat hebt bereikt, gaat deze vanzelf over in de Noordermarkt. Daar is een rommelmarkt die qua sfeer nog het meest doet denken aan het vroegere Waterlooplein. Je kunt er voor weinig geld mooie oude spulletjes kopen, tweedehands kleding, aardewerk en meer. Ben je moe van alle indrukken en het geschuifel tussen de kraampjes dan heb ik nóg een goeie tip. Tegenover de Noorderkerk, op de hoek van de Boomstraat, vindt u een goudbruin café waar je heerlijke koffie met eigengemaakt gebak kunt nuttigen. Goudbruin vanwege de Jordaanse sfeer van weleer die er nog heerst. Huiskamers met romantische zithoekjes, trapjes, doorkijkjes en warm getinte glas-in-loodramen, dikke fluwelen tafelkleden waarop men in een oogwenk de warme appeltaart met slagroom opdient.
   De Noordermarkt (rommelmarkt): op maandag van 9.00 tot 13.00 uur .



Op zaterdag van 9.00-16.00 uur boerenmarkt, met gezonde en biologische producten.














Geen opmerkingen: