donderdag 7 april 2011

113. Berlusconi, de zwarte ridder

    De premier van Italië heeft een hectisch bestaan. Het wordt hem de laatste tijd ook niet gemakkelijk gemaakt. Op 5 maart j.l. moest Berlusconi voor de rechter verschijnen op beschuldiging van belastingfraude en zelfverrijking en op 12 maart moest hij zich melden op verdenking van omkoping van David Mills, een Britse advocaat welke valse verklaringen zou hebben afgelegd voor de rechter opdat de premier niet veroordeeld zou kunnen worden. Mills werd hiervoor bestraft met meerdere jaren gevangenisstraf, maar omdat justitie erg traag handelde verjaarde de zaak en ontliep hij zijn gevangenisstraf. Berlusconi ontloopt in deze omkopingszaak waarschijnlijk ook een veroordeling want volgend jaar verjaart dit feit. Gisteren moest Berlusconi opnieuw naar de rechtbank, dit keer i.v.m. machtsmisbruik en mogelijke seks met de minderjarige prostituee Ruby, maar hij kwam niet opdagen vanwege ‘institutionele verplichtingen’. De al vaak beproefde vertragingstactiek werkte ook dit keer, zijn zaak is uitgesteld tot 31 mei. In tussentijd werkt zijn minister van justitie hard aan een wet die Berlusconi overal van moet verschonen. Deze week werd er een motie aangenomen door het parlement om de Ruby-zaak niet door de Milanese rechtbank te laten behandelen maar door een speciaal tribunaal van ministers. Het goud rinkelt, de bankbiljetten ritselen. Een leger afpersers, fraudeurs, zware jongens, prostituees en louche advocaten, verspreidt zich over het land en verricht het vuile werk voor deze zich oppermachtig wanende maffiabaas.
    Als Berlusconi in het nauw zit probeert hij met nóg meer verve het volk te bespelen om de sympathie af te dwingen die nodig is om de dans te blijven ontspringen. Il Cavalieri voerde opnieuw zijn bekende pr-show op. “BERLUSCONI VEEGT LAMPEDUSA SCHOON!” kopten de media vorige week. Een pr-offensief wat steeds gepaard gaat met het populistische taalgebruik dat wij hier te lande wel van Geert Wilders kennen, simpele oneliners in combinatie met gedachtegoed waarmee de massa zich kan identificeren. Natuurlijk is het triest dat een groot deel van de bevolking een plank voor z’n kop heeft en op zo’n kerel blijft stemmen, maar het is niet anders. Als je als politicus het volk op je hand kunt krijgen ben je geslaagd, alle gebrek aan wijsheid en leiderschap ten spijt. Nu de processen tegen hem aanvangen wordt het Berlusconi nogal heet onder de voeten. In een toespraak in Lampedusa, verzekerde Berlusconi de bevolking dat hij een schoonmaakbedrijf heeft aangesteld voor het eiland. Hij zal een marineschip langs sturen om alle immigranten op te halen. Associaties die het volk wel aanspreken en Nederlandse Telegraaflezers ook niet onbekend in de oren zullen klinken: immigranten/schoonmaak/ marineschip. Om het nog wat aan te zetten heeft de Vader des Vaderlands zelfs een villa gekocht op het eiland, ik ben een van jullie. De bewoners werden uitbundig geprezen en zouden wat hem betreft de Nobelprijs moeten krijgen.
    Voor het komende proces waarin Berlusconi beschuldigd wordt van betaalde seks met minderjarige meisjes, heeft zijn advocatenteam tientallen getuigen op een lijst staan waaronder de celebrities George Clooney en Christiano Ronaldo. Zij zouden ook aanwezig zijn geweest op de seksfeestjes. Zij hebben zich daar vast niet netjes gedragen en zijn daarmee in de val getrapt van de grote maffiabaas die hun strapatsen mogelijk op video heeft gezet. Nu mogen ze dan Berlusconi rugdekking geven. Zo niet, dan zien ze zichzelf over een tijdje terug op You Tube in een minder leuke rol.
Silvio Berlusconi alias Il Cavalieri, de ridder, maar dan toch wel de zwarte ridder.




 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen: