donderdag 1 maart 2012

296. Simple design (6): De CD-waslijn


Hoe berg je CD’s op?
Meestal in een CD-rek, in CD-pilaren, in een kast, etc. De bestaande opbergsystemen bestaan uit tientallen rijen met vakjes in een rek of kast. Daarmee wordt wel meteen de herkenbare bovenzijde onzichtbaar. Lastig  zoeken naar een CD tussen alle andere, ook het ontcijferen van de piepkleine lettertjes aan de voorkant is geen doen. Daarom hier dé oplossing: de CD-waslijn.


   Je spant een of meerdere waslijnen tussen twee muren en bevestigt er wasknijpers aan. Tenslotte klem je de CD’s tussen de knijpers en klaar is kees!Voordelen: Je bespaart kast en/of –loopruimte doordat je bovenruimte gebruikt. De titels blijven zichtbaar. Het kost maar een fractie van andere systemen, namelijk enkele euro’s. Het is een supercool ontwerp en bovendien gemakkelijk te bevestigen tussen CV-buizen, trapleuningen en andere uitsteeksels. Desnoods met pluggen en schroefogen op de plekken die je graag wilt.

   Er zijn kleurige kunststof knijpers in de handel die bovenaan al een voorgeboord gaatje hebben (alsof ze hebben zitten wachten op dit ontwerp). Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Blokker. 12 plastic wasknijpers in kleur met gaatje, kosten 89 cent.
   48 houten wasknijpers kosten ook 89 cent, daar moet je dan nog wel een gaatje door boren. Een CD-waslijn met houten knijpers voor 500 CD’s kost dus een tientje. 20 meter waslijn kost 1,29 (ook bij Blokker), genoeg voor minstens 1500 CD’s. 
   Als je niet veel CD’s hebt, dan kun je de draad ook door het spiraalgaatje halen. In dat geval komen de CD’s in de breedte te hangen, met de gehele voorkant in beeld.


Voor meer simple design items zie zoekfunctie en tik in: simple design

Geen opmerkingen: