woensdag 23 maart 2011

102. Nucleaire en medische experimenten op mensen

















                                                          

Ik zag een klein bericht in de Volkskrant van 18 maart 2011 j.l. met als kop “Claim tegen VS vanwege experiment”. Het artikel gaat over gedetineerden, psychiatrische patiënten, militairen en wezen die gezondheidsklachten hebben opgelopen bij een geheim Amerikaans experiment in Guatemala. Zij hebben een aanklacht ingediend en eisen een schadevergoeding. In dit specifieke geval gaat het om 500 tot 700 personen die tussen 1946 en 1948 opzettelijk zijn besmet met seksueel overdraagbare aandoeningen zoals syfilis en gonorroe. Onderzoekers wilden bestuderen of een antibioticum deze ziektes kon voorkomen. Om aan de benodigde gegevens te komen werden besmette prostituees ingeschakeld. Ook werden mensen ingeënt, of besmet in open wonden om de bacteriën in hun lichaam te krijgen. President Obama en Hillary Clinton hebben de Guatemalteekse president hiervoor al hun verontschuldigingen aangeboden, maar de VS hebben tot nu toe geweigerd om de nog levende slachtoffers te betalen, vandaar hun aanklacht tegen de VS.

Denk niet dat dit zomaar een enkel incidentje is, denk evenmin dat het iets is wat nu niet meer gebeurt of niet bij ons. Het is een kort bericht in een lange reeks van diverse geheime experimenten op duizenden kwetsbare, weerloze, onwetende of nietsvermoedende mensen, berichten die van tijd tot tijd druppelsgewijs uit diepe doofpotten lekken en aan het licht komen. Uit mijn archief heb ik een krantenbericht opgeduikeld uit een krant van een jaar of vijftien geleden. Dit gaat over opdrachten tot experimenten welke komen vanuit de Amerikaanse regering. Maar Franktijk, Engeland, Israël, Rusland en andere landen hebben soortgelijke geheime experimenten uitgevoerd op nietsvermoedende mensen. Even los van allerlei complottheorieën die de ronde doen, is er op het internet uitgebreide serieuze informatie te vinden over deze kwalijke praktijken. Onderstaand artikel spreekt wat dat betreft alleen al boekdelen. Ook nu, met de grote problemen in diverse Japanse kerncentrales acht ik de uitspraken van de autoriteiten en regeringswoordvoerders niet betrouwbaar. Altijd klinken er de welbekende geruststellende geluiden dat er geen of nauwelijks gevaar is voor de volksgezondheid.

Het lijkt me erg belangrijk om steeds zelf zoveel mogelijk informatie te vergaren en op de hoogte te blijven van actuele gebeurtenissen in plaats van te vertrouwen op de autoriteiten. Zelf leren zien, lezen en luisteren achter de woorden, eigen afwegingen maken en op grond daarvan beslissingen nemen. Dat alles is moeilijk genoeg, maar altijd nog beter dan door een stelletje ambitieuze minkukels en machtswellustelingen naar de slachtbank geleid te worden.

Zie ook blog nr. 77 februari 2011: Herinneringen aan George Bush
http://pietschellekens.blogspot.nl/#!/2011/02/77-herinneringen-aan-george-bush.html 


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een zeer interessant stuk. Dank daarvoor. Van wanneer en welke krant is het door u ingescande krantenbericht? (niet het door u geciteerde Volkskrantartikel van 18 maart).

Piet Schellekens zei

Het krantenartikel is óf uit De Volkskrant, óf uit het NRC, ik kan het niet meer nagaan in hun archieven ( 0 resultaten) en heb het toentertijd niet opgetekend.
Oorspronkelijk komt het van The Guardian.
Op internet is het te vinden onder deze link:
http://www.cambridgeclarion.org/press_cuttings/hrex_graun_30dec1993.html
Ik hoop dat u iets aan deze informatie hebt.
Groeten van Piet Schellekens