vrijdag 13 mei 2011

130, De kussende wielrenner en de billenfotograaf


Om de stukjes hierboven te lezen: klik op de tekst voor een groter beeld.

    Ik weet eigenlijk niet beter dan dat juist vrouwen altijd wielrenners kussen, althans die foto’s zie ik rond deze tijd veelvuldig op de sportpagina’s. Blijkbaar zijn wij mannen niet zo kinderachtig, we zullen over een zoen nooit ophef maken en zoiets ook zeker niet als ‘lastigvallen’ betitelen. Hoe meer vrouwen ons kussen des te beter. Eigenlijk krijgen we er nooit genoeg van, maar ook daar zeuren wij niet over. Zul je net zien, andersom kust een wielrenner een keer een vrouw en meteen hebben we de poppen aan het dansen. De politie adviseert in dat geval om "onmiddellijk 112 te bellen en liefst ook nog een foto van de boef te maken zodat we in actie kunnen komen”!
Nou ja, ik zeg nou wel 1 keer, maar deze wielrenner heeft 41 vrouwen gekust en wordt daardoor nu ineens een veelpleger genoemd. En met veelplegers weten we in Nederland tegenwoordig wel raad.
    Justitie noemt iemand een veelpleger als “tegen de persoon in kwestie meer dan 10 maal proces-verbaal is opgemaakt in zijn hele criminele carrière waarvan eenmaal in het afgelopen jaar wegens een mogelijk strafrechtelijk vergrijp”. Ook iemand zonder enige veroordeling, kan een veelpleger zijn. Dat wil zeggen dat indien tegen deze kussende wielrenner vorig jaar al 10 processen-verbaal zijn opgemaakt wegens kussen of andere kleine vergrijpen en hij wordt ervan verdacht dit jaar nog 1 keer gekust te hebben, dat hij dan direct in hechtenis kan worden genomen en door de rechter voor 2 jaar opgesloten. Die twee jaar komen dan nog boven op de tijd dat hij in hechtenis zat. Niet de zwaarte van het feit geldt, maar de bewijsbaarheid van het feit. Natuurlijk zijn er mensen die werkelijk veel overlast veroorzaken en waar iets mee moet gebeuren. Maar waar het mij om gaat is dat de overheid deze ISD-maatregel nu ook als instrument gebruikt om “lastige” burgers minimaal 2 jaar gedwongen op te sluiten*. In totalitaire staten heet zoiets een heropvoedingsprogramma. Wij noemen dat: “het aanbieden van een 2-jarig  reïntegratietraject”. Daklozen, zwervers en verslaafden, maar ook individuen die vaak protesteren tegen wantoestanden of  kritiek uiten, kunnen op deze manier eenvoudig uit de maatschappij verwijderd worden, geen haan die er naar kraait. De politie hoeft alleen maar te zorgen dat er een dossier is met 10 + 1 processen-verbaal.

* Zie ook de blogs over de damschreeuwer en waxinelichtgooier (april ’11) en de tuigdorpen van Wilders (febr ’11)

    De billenfotograaf hebben ze ook opgepakt, hè hè eindelijk! Hoewel…ik moet nu misschien ook wel op mijn tellen gaan passen want ik fotografeer borsten. Dat zijn dan wel meestal geen borsten van vrouwen, het zijn boomborsten. Maar toch, wie doet nou zoiets? Dan ben je ook niet goed snik! Misschien alvast eens gaan informeren naar zo’n traject, ik zal er wellicht iets van op kunnen steken.





Geen opmerkingen: