zaterdag 14 mei 2011

131. Verklaring van familie Osama Bin Laden


Brief aan de New York Times, dinsdag 10 mei 2011

   “ Ik, Omar Osama bin Laden, en mijn broers, de wettige kinderen van Osama bin Laden (OBL), hebben kennis genomen van het nieuws over de dood van onze vader, maar, bij gebrek aan zijn lijk, foto’s en videomateriaal, zijn we er niet van overtuigd dat onze natuurlijke vader dood is.
   Daarom vragen we om tastbare bewijzen zodat we de verhalen kunnen geloven die zijn gepubliceerd over de Operatie Geronimo. In zijn televisierede zei de Amerikaanse president Barrack Hoessein Obama dat hij toestemming had gegeven voor die operatie en het doden van OBL en later bevestigde hij diens dood.
   Als OBL gedood is tijdens die operatie, zoals de Amerikaanse president beweert, dan hebben wij het recht om te vragen waarom volgens mediaberichten een ongewapende man niet is gearresteerd en voor de rechter is gebracht, zodat de waarheid wordt onthuld aan alle mensen ter wereld.
   Als hij inderdaad standrechtelijk is geëxecuteerd, dan zetten wij vraagtekens bij de rechtmatigheid van een dergelijke moord, aangezien het niet alleen een grove schending van het volkenrecht inhoudt, maar de VS ook het recht op een eerlijk proces en het principe dat iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen, hebben opgeofferd. Terwijl de Westerse maatschappij daarop is gebaseerd en er een proces mogelijk was tegen OBL wegens mogelijke misdrijven, net zoals het geval was met de Iraakse president Saddam Hoessein en de Servische president Milosovic. Wij houden vol dat willekeurige moord geen oplossing is voor politieke problemen en het bestraffen van misdaden, aangezien het recht zijn loop moet hebben.
   Het is bovendien onwaardig voor commando’s om ongewapende vrouwelijke familieleden van Bin Laden neer te schieten, waarbij een vrouw en een zoon werden gedood.
   En het belangrijkste: waarom werd OBL’s familie niet ingelicht zodat ze zijn lichaam in ontvangst konden nemen, aangezien het algemeen bekend is dat zij in Saoedi-Arabië wonen. Zijn overhaaste en door niemand bijgewoonde begrafenis in zee heeft de familie beroofd van de mogelijkheid de religieuze plichten van een moslim te vervullen.
   Nu de operatie voorbij is willen we dat de Pakistaanse regering alle minderjarigen van de familie vrijlaat en dat alle familieleden worden herenigd op één plaats en dat ze worden teruggebracht naar hun land van herkomst, vooral de vrouwelijke leden van de familie om verdere onderdrukking te voorkomen. We hopen op internationale steun hiervoor.
   Hoewel we het niet eens waren met de manier waarop OBL zijn geloof uitdroeg en opereerde, eisen wij een onderzoek onder leiding van de Verenigde Naties naar de fundamentele vraag waarom onze vader niet is gearresteerd en voor de rechter gebracht, maar standrechtelijk werd geëxecuteerd.
   In deze verklaring willen we de wereld er nog eens aan herinneren dat Omar Osama Bin Laden, de vierde zoon van OBL, het altijd oneens is geweest met onze vader als het ging om geweld en dat hij altijd gevraagd heeft een ander pad te kiezen en onder geen beding burgers aan te vallen.
   Hoe moeilijk het ook was openlijk van mening te verschillen met onze vader, hij heeft nooit geaarzeld gewelddadige aanslagen te veroordelen en heeft zijn verdriet betuigd over de slachtoffers van welke aanslag dan ook. Zoals hij onze vader veroordeelde, veroordelen wij nu de president van de Verenigde Staten wegens het opdracht geven tot de executie van ongewapende mannen en vrouwen.
   Als wij geen antwoord krijgen op deze vragen zullen wij gedwongen zijn naar een internationale rechtsinstantie te stappen, zoals het Internationaal Gerechtshof en de VN, om hen te wijzen op de schending van het volkenrecht en hen te vragen ons te helpen met het vinden van antwoorden op onze gerechtvaardigde vragen. Er wordt al een panel van eminente Britse en internationale juristen samengesteld. Als er binnen dertig dagen na deze verklaring nog geen antwoorden zijn, dan zullen wij de benodigde stappen ondernemen."

Omar bin Laden

Geen opmerkingen: