maandag 2 mei 2011

124. Osama Bin Laden gedood



    Afgelopen nacht is Osama Bin Laden gedood door speciale eenheden van het Amerikaanse leger. Osama verzette zich bij zijn arrestatie en werd daarbij door het hoofd geschoten, althans dat is de lezing van het Witte Huis op dit moment. Zijn lichaam zou door de Amerikanen volgens Islamitische regels verzorgd zijn en daarna in zee gegooid. Later werd gezegd dat ze hem op een plank hebben laten afdrijven, dat klinkt wat vriendelijker. Voor het Witte Huis in Washington staat momenteel een joelende en feestende menigte welke o.a. U.S.A., U.S.A.! scandeert.
    Bin Laden was ongetwijfeld een grote boef, maar niet groter dan veel leiders van landen waar bijvoorbeeld Nederland innig mee bevriend is, staatsbezoeken aan aflegt en prettig zaken mee doet. Voor zolang dat duurt tenminste, want wie om een of andere reden in ongenade valt, wordt direct in de steek gelaten. Van de een op de andere dag willen leiders als Rutte, Verhagen en Rosenthal dan ineens niets meer met een Mubarak of Kaddafi te maken hebben. Politici zijn rasopportunisten en dat is een milde benaming.
    Osama Bin Laden werd geboren in Saoedi-Arabië en was de zoon van een zeer vemogend bouwondernemer. Op zijn 22e sloot hij zich aan bij de moedjahedien die in Afghanistan in opstand waren gekomen tegen de Sovjet-Unie. Van huis uit was hij financier en projectontwikkelaar. Met zijn geld, macht en kennis zette hij trainingskampen op en organiseerde wapentransporten in samenwerking met de VS. Toen de troepen van de Sovjet-Unie zich terugtrokken werkte Bin Laden nog enige  tijd voor het familiebedrijf in Saoedi-Arabië, totdat in 1991 de Golfoorlog begon en hij in conflict kwam met de Saoedische heersers. Hij ging voor 5 jaar naar Soedan welke hem uiteindelijk onder druk van de VS het land uitzette. Vervolgens keerde hij terug naar Afghanistan en werkte samen met de Taliban. Toen er een nieuwe regering aantrad zag Bin Laden zich genoodzaakt om onder te duiken. Vanaf die tijd wisselden videoboodschappen zich af met terreurdaden en was de terreurorganisatie Al Qaida geboren.
    Bin Laden is gisteren gedood en naar men zegt even later in zee gegooid, maar van dit laatste geloof ik niks. Dit lichaam wordt van top tot teen, van binnen en van buiten dagenlang minutieus onderzocht. Van elk stukje worden beelden en scans gemaakt, biopten worden genomen, bacteriën op kweek gezet, enzovoorts. De gehele operatie is topgeheim, streng geregisseerd en de publiciteitslijnen zijn van te voren nauwkeurig uitgezet. Het meest opportune moment wordt hiervoor uitgezocht, deze gebeurtenis markeert het begin van de strijd om het presidentschap.
    Zijn toespraak tot de wereld en het Amerikaanse volk besluit President Obama met de woorden: “Let us remember that we can do these things not just because of wealth or power, but because of who we are, one nation under God, indivisible with liberty and justice for all. Thank you. May God bless you. And may God bless the United States of America”. Als we het dan over God en gerechtigheid moeten hebben: willens en wetens een mens doden en dit ook nog zonder proces, dat vindt geen enkele God okee en los daarvan, het past volstrekt niet in een democratie. Ook wil ik nog wel even de Golfoorlog in herinnering brengen. Daar lieten volgens officiële cijfers minimaal 200.000 mensen het leven. De commissie Davids had het in zijn rapport over 650.000 doden en volgens hulporganisaties zou het dodental het dubbele daarvan zijn, namelijk 1.300.000 doden. ” Do you think God will bless the United States of America?

Zie ook: http://pietschellekens.blogspot.com/2011/05/131-verklaring-van-familie-osama-bin.html

Geen opmerkingen: