donderdag 19 mei 2011

135. Arnhem verwijdert afvalbakken



   Een recent persbericht: “Arnhem gaat de helft van alle afvalbakken uit de stad verwijderen om zo een half miljoen euro te kunnen bezuinigen. Ook zullen de straten minder worden gereinigd. Daardoor hoeft er niet te worden getornd aan het beleid rondom de minima.”
   Aardig van deze stad, een nobel streven zou je bijna zeggen, het klinkt in ieder geval zeer sociaal. Maar als die afvalbakken in Arnhem verdwijnen, verdwijnen ook een aantal schoonmakers die deze bakken legen, want zij zijn juist de grootste kostenpost. Deze mensen zijn hun werk ineens kwijt, worden aan de minima toegevoegd en dat kost de gemeente dan op termijn een bedrag van…..een half miljoen euro aan bijstand! Dat schiet zo ook niet op.

In het jaarverslag van de Gemeente Arnhem heeft men o.a. als beleidsdoel gesteld:
Arnhem, schoon, heel en veilig onder het motto Buiten Gewoon Beter (BGB)
Daar staat als beleidsdoel dat: "de onderhoudstoestand van steeds meer wijken is:
- schoon en netjes;
- heel en veilig;
- mooi en functioneel,
waardoor een zichtbare kwaliteitsverbetering van de openbare ruimte gerealiseerd wordt.
Verhogen beeldkwaliteit…...........enzovoorts, bla-bla-bla."

   De beeldkwaliteit van Arnhem zal er ondanks deze mooie woorden de komende jaren alleen maar op achteruit gaan alsook het inkomen van de minima. De maxima in het gemeentehuis breken zich intussen het hoofd over welke marmersoort er in de nieuwe hal moet komen, het zwart gepolijste Nero Marquina uit Italië of het Griekse rode Parnon. Zo heeft ieder zijn zorgen.

Foto onder: De ochtend na Koninginnendag


Geen opmerkingen: